Leerzame puzzels voor peuters en baby’s

Voor baby’s en/of peuters is puzzelen leuk en leerzaam. Met het maken van peuterpuzzels leert je kindje namelijk spelenderwijs om zich te concentreren, door te zetten en oplossingen te verzinnen. Daarnaast zorgen puzzels ervoor dat het ruimtelijk inzicht van je kind wordt vergroot en zijn of haar fijne motoriek verbeterd. Het lukt je kindje misschien niet direct om de eerste stukjes op de juiste plaats te leggen, maar na een paar keer proberen gaat het steeds beter. Binnen een mum van tijd doet je kind het puzzelstukje in het juiste vakje en glimlachen jullie allebei!

Er zijn allerlei verschillende soorten baby- en peuterpuzzels beschikbaar. Laat je kind bijvoorbeeld puzzelen met een leuke houten knopjespuzzel, een peuterpuzzel van Woezel en Pip, een blokpuzzel, vloerpuzzel of een vormen puzzel. Voor elk kind is er wel een puzzel die hij of zij leuk vindt!

Gratis verzending
0
- 7%
29.99 27.95
Kleuren leren Vlinder - Goula

Goula Magnetic Color

Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Meer laten zien

Vanaf wanneer kan een peuter puzzelen?

Vanaf wanneer een peuter kan puzzelen varieert enorm. De ene peuter heeft moeite om houten vormpjes in een gat te leggen terwijl een ander kind van 2 jaar oud al een plaatjes puzzel met 40 stukjes kan maken. Dit heeft puur te maken met hoe ver het kind is ontwikkeld en hoe geïnteresseerd hij of zij is in het puzzelen. Ook speelt het mee hoeveel doorzettingsvermogen en focus je kindje heeft.

Meestal kunnen kinderen van een jaar of 1 beginnen met het maken van simpele puzzels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten noppenpuzzel of een schuifpuzzel. Wanneer ze ongeveer 2 tot 3 jaar oud zijn kunnen ze aan puzzels beginnen met meer dan 10 stukjes. Is jouw kindje 3 jaar oud en lukt dit hem of haar nog niet? Geen zorgen! Je kleine ontwikkelt zich vanzelf. Kijk niet teveel naar hoe andermans kinderen presteren want elk kind is anders.

peuter-puzzels

Verschillende soorten peuter- en baby puzzels

Puzzels zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en vormen. Per soort puzzel zullen we vertellen wat de puzzel inhoudt en hoe je kind de puzzel kan gaan maken. Peuterpuzzels zijn er van de merken: Bumba, Nijntje, Woezel en Pip, Ravensburger, Jumbo en natuurlijk: Disney!

Puzzelstukjes voor baby en peuters hebben een grotere afmeting dan reguliere puzzelstukjes. Hierdoor neemt de kans dat een puzzelstukje per ongeluk wordt ingeslikt door uw kind af. Bekijk voordat uw kind met de puzzel aan de slag gaat toch even voor de zekerheid of dit niet mogelijk is.

Blokpuzzels

De meest kinderen kunnen al vanaf 1 jaar met blokpuzzels aan de slag. Bij blokpuzzels staat meestal op elke kant van het blokje een plaatje. Het is de bedoeling dat je kind de blokken zo neer gaat leggen dat er één groot plaatje ontstaat. De plaatjes zijn meestal herkenbare voorwerpen zoals bijvoorbeeld een appel of zijn of haar favoriete figuren. Denk bijvoorbeeld aan een blokpuzzel van Woezel & Pip, Nijntje of Bumba.  

Foampuzzel

Foampuzzels (ook wel speelmat of puzzelmat genoemd) zijn de ideale puzzels voor kleine kinderen van 1 tot 5 jaar. De mogelijkheden van foampuzzels zijn eindeloos: maak van de puzzelstukken een toren, bouw een kubus of creëer leuke figuren. Doordat een foampuzzel is gemaakt van duurzaam schuim materiaal is het waterafstotend en eenvoudig om schoon te maken met een natte doek. Foampuzzels kunnen zowel buiten als binnen worden gebruikt.

Vormenpuzzel

Puzzelen met een vormenpuzzel is voor elk kind van 1 tot 4 jaar ontzettend leuk en leerzaam. Laat je kindje kennis maken met vrolijke kleuren, getallen, dieren en verschillende voorwerpen! Vormenpuzzels bestaan meestal uit 6 tot 10 stukjes en zijn gemaakt van hout. Hierdoor zijn vormenpuzzels duurzaam en heeft je kind er lang plezier van. De puzzels stimuleren het herkennen van vormen en de fijne motoriek van elk kind.

Vloerpuzzels

Wat een vloerpuzzel is spreekt eigenlijk een beetje voor zich: een puzzel voor op de vloer. Er zijn veel verschillende soorten vloerpuzzels: zo heb je een vloerpuzzel met getallen, leuke kleuren, helden zoals Superman en andere hedendaagse voorwerpen. De meeste vloerpuzzels zijn gemaakt van schuim (foampuzzel), echter zijn er ook vloerpuzzels beschikbaar die gemaakt zijn van hout en plastic. Foampuzzels kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Bij vloerpuzzels van hout of plastic verschilt dat per vloerpuzzel. Lees hiervoor eerst goed de productbeschrijving, zodat u en uw kind er lang plezier van hebben.

Houten puzzels

Houten puzzels zijn ontzettend populair onder de jongste puzzelaars. De keuze tussen houten puzzels is groot. Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten inlegpuzzel van een olifant of laat je kindje puzzelen met een knopjespuzzel van Nijntje. Houten puzzels zijn tevens ook goed voor de ontwikkeling van elk kind. Tijdens het puzzelen leert je kindje namelijk om waar te nemen, te ordenen en te sorteren. Hierdoor worden vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht en zijn of haar fijne motoriek verbeterd. Peuterpuzzels zijn voor elke baby of peuter spelen en leren tegelijkertijd.

Speelgoedspeurder
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld