Baby driewieler

Een baby driewieler is de ideale oplossing voor de allerkleinste avonturiers om de wereld te ontdekken. Daarnaast wennen baby’s met een driewieler aan de trapbewegingen van fietsen en is dit een goede voorbereiding voor later. Er zijn verschillende soorten driewielers. Zo zijn er driewielers voor baby’s van 1 jaar, driewielers voor peuters, baby driewielers met een duwstang en nog veel meer. Het voordeel van driewielers is dat ze lang mee gaan omdat ze meegroeien met de ontwikkelingen van het kind. Hierdoor zal je er lang plezier van hebben.

Waar moet je op letten bij de koop van een driewieler voor een baby van 1 jaar?

Voordat je een driewieler koopt is het verstandig om ten eerste te kijken naar de leeftijd van het kind. Veel driewielers hebben namelijk de mogelijkheid om mee te groeien met het kind en hebben bijvoorbeeld een verstelbaar zitje en/of stuurvergrendeling.

Bij baby’s vanaf 1 jaar is het handig dat de driewieler beschikt over een duwstang, vrijloopautomaat en stuurvergrendeling. Deze opties op een driewieler worden hieronder besproken.

driewieler met duwstang

Baby driewieler met duwstang

Een duwstang is ideaal wanneer ouders controle willen houden over de driewieler of als je kind moe is en niet meer verder wil fietsen. Hierbij kunnen de ouders het kind eventueel voortduwen met een (afneembare) duwstang. Kan je kind zelf fietsen en is een duwstang niet meer nodig? Bij de meeste baby driewielers is het mogelijk om de duwstang eenvoudig te verwijderen. Of dit daadwerkelijk zo is staat meestal in de productomschrijving.

vrijloopautomaat driewielers

Vrijloopautomaat driewieler

Een vrijloopautomaat zorgt ervoor dat wanneer het kind niet meer trapt, maar de ouders wel duwen, de trappers stil blijven staan. Hierdoor is het niet mogelijk dat het kleintje met zijn of haar voetjes klem komt te zitten tussen de trappers.

driewieler met stuuvergrendeling

Stuurvergrendeling

Stuurvergrendeling op een driewieler zorgt ervoor dat het stuur niet alle kanten op draait wanneer het kind het stuur niet meer vastheeft. Als je kindje al wat ouder is (2-3 jaar) zijn deze opties meestal niet meer nodig. Voor de meeste kinderen van deze leeftijd is dan een normale driewieler zonder deze opties het meest geschikt.

Alle driewielers voor baby's

Base Toys Houten Driewieler Nils

Product is het voordeligst bij:bol.com
Gratis verzending
49.70

Smartrike ZIP 3 in 1 Driewieler Blauw/Groen

Product is het voordeligst bij:bol.com
Gratis verzending
65.50

Smart Trike Fun Green/Blue – Driewieler

Product is het voordeligst bij:bol.com
Gratis verzending
39.99

ecotrike driewieler in het roze

Product is het voordeligst bij:bol.com
Gratis verzending
78.99

Wat is een meegroei driewieler?

Een meegroei driewieler is een bepaald model driewieler. Deze soort driewielers groeit mee met de ontwikkelingen van het kind. Hierdoor gaat de driewieler lang mee en heeft het kind er meerdere jaren plezier van. Door simpele aanpassingen aan de driewieler te doen, kunnen baby’s en peuters er lang van genieten en in een rustig tempo leren fietsen. Nadat een baby of peuter goed kan fietsen op een driewieler zou je kunnen overstappen naar een normale kinderfiets. Een driewieler is de ideale manier om je kind langzaam en veilig te leren fietsen.

Wat kost een driewieler voor een baby van 1 jaar?

Baby driewielers zijn er in verschillenden soorten, maten en kleuren. Voor elk budget is er wel een fietsje verkrijgbaar. Maar de verschillenden soorten en modellen zorgen ook voor uiteenlopende prijzen. De kosten voor een baby driewieler liggen tussen de € 18,- en de € 300,-. We zien vaak: hoe luxer de baby driewieler is (bijvoorbeeld: verstelbare rugleuning, zon/regen kap, zitkussen), hoe hoger het bedrag.

Driewieler voor een baby 0 t/m 1 jaar

Hoewel het natuurlijk per kind kan verschillen zijn er baby’s die vanaf +- 9 maanden klaar zijn om de wereld te ontdekken met een driewieler. Ben je op zoek naar een driewieler voor een baby van +9 maanden of 1+ jaar? Lees dan verder.

Wat is de ideale driewieler voor een baby van 9+ maanden?

Wanneer een baby negen maanden oud is kan het nog niet zelfstandig fietsen op een driewieler. Het is verstandig dat u kiest voor een driewieler die beschikt over een duwstang, vrijloopautomaat en stuurvergrendeling. Het is sterk aan te raden dat een baby driewieler over deze opties beschikt, omdat je als ouders hierdoor altijd en overal invloed kan uitoefenen op de driewieler en alles veilig blijft voor je kind. Bij de meeste baby driewielers is het mogelijk om de trappers vast te zetten dankzij de vrijloopautomaat. De voetjes van de baby kunnen dan op de voetsteunen worden geplaatst.

Wat is de ideale driewieler voor baby van 1 jaar?

Vanaf twaalf maanden kan een kind langzaam zelf leren fietsen. Wanneer de baby er klaar voor is kunnen de voetsteuntjes eraf worden gehaald (vrijloopautomaat) en kan het kind kan proberen zelf mee te trappen. Het is wel belangrijk om de stuurvergrendeling er nog op te laten zodat jij als ouder de richting kan bepalen met de duwstang. Veiligheid staat uiteraard voorop!

Driewieler voor peuters

Is je kindje al iets ouder dan 1 jaar? Lees dan de onderstaande teksten over de ideale driewieler voor een kind van 18+ maanden (1,5 jaar) en het ideale fietsje voor een kind van 2+ jaar.

Wat is de ideale driewieler voor een kind van 18+ maanden?

Vanaf deze leeftijd kunnen de peuters zelf trapbewegingen maken. Wanneer jij denkt dat het kind er klaar voor is kan je de stuurvergrendeling er af halen. Het kind kan vanaf nu zelf bepalen of hij links of rechts gaat. Eventueel zou je met de (afneembare) duwstang de controle kunnen houden.

Wat is de ideale driewielers voor een kind van 2+ jaar?

Wanneer een kind twee jaar oud is kunnen de meeste al zelfstandig fietsen op een driewieler. De duwstang kan er af gehaald worden zodat het kind de totale controle over het fietsje heeft. Vanaf nu gaat er een hele nieuwe wereld open voor het kind en kunnen ze de wereld gaan verkennen!

Top 3 driewielers voor baby's

Er zijn verschillende soorten driewielers van verschillende merken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een driewieler inclusief duwstang, een puky driewieler van het merk Baby Born, Smoby driewieler of een roze driewieler. In de lijst hieronder zijn de meest populaire driewielers geselecteerd.

Little Tikes 4-in-1 Driewieler (metaal)

De Little Tikes 4-in-1 driewieler groeit in vier fasen mee met het kind waardoor je er lang plezier van hebt. De driewieler beschikt over verschillende specificaties waardoor de rit nog aangenamer en veiliger wordt voor het kind. De specificaties zijn: een flessenhouder, een afneembare duwstang, een voetensteun, een zonnescherm, massieve banden en extra opbergruimte. Deze specificaties zorgen ervoor dat jij een je kind gemakkelijk en veilig op weg kunnen.

Little Tikes 4-in-1 Driewieler (kunststof)

De Little Tikes 4-in-1 driewieler uit kunststof is eigenlijk hetzelfde model als die uit metaal (Little Tikes 4-in-1 metaal). Het enige verschil is het materiaal. Die Little Tikes uit metaal is iets steviger door het materiaal en staat daarom ook op nummer één. Echter bestaat deze driewieler uit kunststof wel in meerdere kleuren, namelijk: blauw, roze, paars en groen.

Smoby Be Move/Be Fun Driewieler

De Smoby Be Move driewielers is roze en de Smoby Be Fun driewielers is blauw. Het materiaal is hetzelfde namelijk metaal met kunststof. Het zitje is in hoogte verstelbaar zodat je kind altijd de goede zithouding heeft. De driewieler beschikt over een veiligheidsriem en antislip pedalen waardoor je altijd veilig op pad bent. Daarnaast heeft de driewieler aan de achterkant een handige kiepbak, zodat je je speelgoed overal mee naartoe kunt nemen. Als laatste heeft de driewieler drie grote wielen die zorgen voor stevigheid op de weg en geruisloos zijn tijdens het rijden.

Speelgoedspeurder
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld