Kinetisch zand: wat is het en hoe werkt het?

Kinetisch zand (ook wel magic sand, magnetisch zand of kinetic sand genoemd) is al een aantal jaar ontzettend populair. Met dit magische zand kan je namelijk de leukste vormpjes maken, kleien, bouwen en nog veel meer. De drie grote voordelen van kinetic sand zijn:

  • het droogt nooit uit
  • het is niet giftig
  • maakt geen rommel (het kinetisch zand plakt alleen aan zichzelf).
Kinetisch zand

Kinetisch zand is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het bestaat voor 98% uit puur zand en de overige 2% uit niet giftig bindmateriaal. Kinetic sand is stof- en allergievrij, antibacterieel en glutenvrij.

Waarom kinetisch zand?

Kinderen zullen het spelen met kinetic sand geweldig vinden. Het is het ideale speelgoed voor kinderen die willen bouwen, kneden en figuurtjes willen willen maken. Spelen met kinetisch zand stimuleert en ontwikkelt de fijne motoriek van kinderen.

Magic sand plakt alleen aan zichzelf. De handen van het kind, meubels en kleding zullen dus niet vies worden door het zand.

Wanneer het kind eenmaal is uitgespeeld is het magische zand eenvoudig op te ruimen. Het zand kan weer terug in de bak worden gedaan en worden opgeborgen op een droge plek.Kinetisch zand

Waar kinetisch zand kopen?

Kinetisch zand is verkrijgbaar in verpakkingen van 1, 2.5 en 5 kg. Alle grote (speelgoed)winkels zoals Intertoys, Blokker en Bol.com verkopen het magische zand.

Speelgoedspeurder
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld