Speelgoed van het jaar 2018: alle winnaars!

Net zoals in de voorgaande jaren is er in 2018 ook het speelgoed van het jaar gekozen. Per leeftijdscategorie zijn de volgende winnaars gekozen:

Voor meer productinformatie zoals de prijs, beschrijving of leuke video’s klik op een van de winnaars!

Hoe verloopt de speelgoed van het jaar verkiezing?

Ieder jaar kiest een speciaal samengestelde vakjury bestaande uit vloggers, inkopers en deskundigen per leeftijdscategorie een aantal speelgoed producten. Deze producten maken allemaal kans op de titel: “Speelgoed van het jaar 2018”. De jury kijkt bij het selecteren van het speelgoed of het geschikt is voor de beoogde leeftijd, het niet gauw stuk gaat, of het leuk blijft en hoe het zit met de prijs/kwaliteitsverhouding. Vervolgens kan iedereen in Nederland online gaan stemmen op de kansmakers en worden de winnaars gekozen door het publiek. 

het genomineerden speelgoed wordt door een vakjury gekozen.

terug naar menu ↑

Winnaar speelgoed van het jaar 2018 (0 t/m 3 jaar): Bla Bla Blocks Speelhuis

Bla Bla Blocks Speelhuis is uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2018 in de leeftijdscategorie 0 t/m 3 jaar. Het speelgoed zorgt door de verschillende vormen, afbeeldingen en vrolijke kleuren dat elk kind wordt uitgenodigd om te gaan spelen en te bouwen aan het speelhuis. Wanneer sommige blokjes van Bla Bla Bocks in het “magische raam” worden geplaatst zijn er leuke muziekjes, zinnetjes en melodieën te horen. Dit maakt het spelen met Bla Bla Blocks Speelhuis nog leuker voor kinderen tot en met drie jaar.

Spelen met Bla Bla Blocks Speelhuis stimuleert de fijne motoriek, creativiteit en constructie vaardigheden. Daarnaast leert je kind spelenderwijs over dieren, letters en andere voorwerpen.  

terug naar menu ↑

De andere genomineerden voor speelgoed van het jaar 2018 (0 t/m 3 jaar)

terug naar menu ↑

Mobiele aanvalstoren van de dwergen, speelgoed van het jaar 2018 (4 en 5 jaar)

De mobiele aanvalstoren van de dwergen is uitgebracht door Playmobil. De kwaliteit van het speelgoed is hoog en de gedetailleerde details brengen het ridder gevoel goed over. Met de mobiele aanvalstoren van de dwergen is elk kind verzekerd van urenlang speelplezier. De Playmobil set met onder andere loopbruggen, trollen, kruisbogen en dwergen/ridders maken  de spannendste veroveringen en gevechten met de vijand mogelijk. Deze Playmobil set kost 51,29.

speelgoed van het jaar 2018 - mobiele aanvalstoren playmobil

Mobiele aanvalstoren van de dwergen
terug naar menu ↑

Andere genomineerden

 • Plans Dans Baby  (39,99)
 • Trap er niet in! (18,98)
 • Happie Haai (30, 95)
 • WowWee Fingerlings HUGS (29,95)
terug naar menu ↑

Squirrels go Nuts: de winnaar voor 6 en 7 jarige kinderen

In de leeftijdscategorie 6 tot 7 jaar is schuifpuzzel Squirrel go Nuts de grote winnaar. Bij Squirrel go Nuts is het de bedoeling dat er een beginsituatie wordt opgelost. Dit doe je door de rechthoekige stukken met eekhoorns op het bord te verschuiven. Dit lijkt simpel maar dat is het zeker niet! Sommige eekhoorns dragen een nootje bij zich en die moeten ook in het juiste gat vallen. Hierdoor zal je veel moeten schuiven, proberen en nog meer schuiven totdat alles op de juiste plaats valt.

squirrels go nuts! speelgoed van het jaar 2018

Squirrel go Nuts heeft 60 verschillende opdrachten op verschillende niveaus. Van makkelijk naar moeilijk. De schuifpuzzel draagt bij aan de ontwikkeling van probleemoplossend vermogen van het kind. Daarnaast wordt het ruimtelijk inzicht gestimuleerd. Alles bij elkaar de terechte winnaar.

terug naar menu ↑

De andere kansmakers voor 6 en 7 jaar:

 • MIND Designer Robot (49,99)
 • Poopsie Slime Surprise Poop Pack (9,95)
 • L.O.L. Surprise under wraps bal (14,95)
 • Concept Kids Dieren (22,95)
terug naar menu ↑

Monopoly valsspelers editie #1 (8 & 9 jaar)

Monopoly valsspelers editie (HASBRO) mag zich een jaar lang speelgoed van het jaar noemen. In deze Monopoly editie is valsspelen onderdeel van het spel. Steel geld van de bank, zet stiekem extra hotels neer of ontsnap uit de gevangenis. In de Monopoly valsspelers editie kan het allemaal! Maar zorg er wel voor dat je niet wordt gepakt…

Je hebt dezelfde regels als bij de originele editie maar dit keer met een andere twist. Zo zijn er in het spel speciale vals speelkaarten die jou uitnodigen om een bepaalde acties uit te voeren. Bijvoorbeeld: steel geld van de bank. Wanneer je deze actie goed uitvoert en je dus niet wordt gesnapt krijg je een beloning. Hebben ze je wel door? Dan geeft de speelkaart aan wat de gevolgen voor je zijn. De monopoly valsspelers editie kost 23,95.

Monopoly valsspelers editie

Monopoly valsspelers editie is ontzettend leuk om samen te spelen.

terug naar menu ↑

Ook dit speelgoed was in de race voor de titel (8 & 9 jaar)

 • Ravensburger Gravitax Starter set knikkerbaan (39,95)
 • BoomTrix Starter Set (24,95)
 • The Climbers Breinbreker (29,95)
 • Twickto Aviation #1 (79,95)
terug naar menu ↑

Nintendo Labo Mixpakket: de winnaar voor tien en elfjarigen

Nintendo Labo Mixpakket is speelgoed van het jaar 2018. Het pakket is geschikt voor de Nintendo Switch en bestaat uit software en stevige kartonnen bouwplaten.Wat Nintendo Labo zo leuk maakt is interactieve manier van bouwen en spelen. Met de kartonnen bouwplaten heb je namelijk de mogelijkheid om vijf creaties te maken: piano, motor, hengel, robot en een gitaar. Deze creaties kan je vervolgens gebruiken tijdens het spelen met de Nintendo Switch. Ga bijvoorbeeld met de je zelfgemaakte hengel vissen vangen of maak prachtige muziek op je gitaar.

Als je meer wilt weten over het Nintendo Labo Mixpakket bekijk dan de onderstaande video.

terug naar menu ↑

De andere genomineerden in de leeftijdscategorie 10 & 11 jaar

 • Recoil Starter Set Laser GPS FPS Spel (102,50)
 • Reis door de ruimte met André Kuipers (16,95)
 • Manhattan Bordspel (48,00)
 • Cube Puzzler Pro (14,99)
terug naar menu ↑

Speelgoed van het jaar in de leeftijdscategorie 12 tot en met 17 jaar

Winnaar van speelgoed van het jaar in de leeftijdscategorie 12 t/m 17 jaar is The Great Tour. The Great Tour wordt gespeeld op een spelbord waarop een deel van Europa, verschillende steden en een aantal wegen worden afgebeeld. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk routes tussen de steden af te leggen. Hoe je dit moet is niet eenvoudig en vraagt om tactisch inzicht. Door je medespelers te hinderen of slim gebruik te maken van de regels heb je een goede kans op de overwinning. Gaat het jou lukken om er met de overwinning vandoor te gaan?

The Great Tour

24,49 €31,99
in stock
The Great Tour

terug naar menu ↑

Overige genomineerden 12 – 17 jaar

 • Azul (34,90)
 • Muse (15,95)
 • Crystal Card Kit 18×18 cm (9,99
terug naar menu ↑

De laatste winnaar: Exit (18 plus)

Escape room-spel Exit is de winnaar in de categorie 18 jaar en ouder. Met dit spel beleef je een escape room bij je thuis. Door lastige puzzels, raadsels en codes op te lossen kan je ontsnappen van de locatie waar je zit opgesloten. Er zijn verschillende locaties waarvan je kan ontsnappen. Dit zijn onder andere De Verlaten Boshut, Het Vergeten Eiland, De Grafkamer Van De Farao en nog veel meer. Lukt het jullie om binnen anderhalf uur te ontsnappen?

terug naar menu ↑

Ook deze spellen maakte kans op de bekoring van speelgoed van het jaar 2018

 • Paco Sako (43,95)
 • iKNOW Hitlist (17,95)
 • Jurassic World the Boardgame (28,99)

Speelgoedspeurder
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld