Baby & Peuterspeelgoed

baby-en-peuter-speelgoed

Bekijk en vergelijk het meest complete assortiment baby- en peuterspeelgoed met onder andere: badspeelgoed, driewielers, kralenspiralen, loopwagens en nog veel meer! Met baby- en peuterspeelgoed ontwikkelt je baby spelenderwijs vaardigheden zoals motoriek, creativiteit en samenspel. Naast dat babyspeelgoed leuk is om mee te spelen, is het dus ook enorm leerzaam.

baby-en-peuter-speelgoed
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Aanbieding!
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Gratis verzending
0
Meer laten zien

Baby speelgoed per leeftijd

De ontwikkeling van een baby gaat zeker in het eerste jaar razendsnel. Spelenderwijs leert je baby elke dag nieuwe vaardigheden. Juist omdat deze ontwikkeling zo enorm snel gaat is het niet eenvoudig om te bepalen welk speelgoed jouw baby nodig heeft. Zie hiervoor de volgende lijst. Let op: Baby’s zijn ontzettend nieuwsgierig. Houdt er daarom rekening mee dat het speelgoed veilig voor ze is. Kies bijvoorbeeld voor speelgoed zonder losse onderdelen, zodat ze deze niet kunnen inslikken. 

baby speelgoed

 

Speelgoed voor een baby van 0-3 maanden

Een baby van 3 maanden oud vindt het erg leuk om te spelen met bijvoorbeeld een rammelaar, zachte knuffel, soft mobile voor boven de box/wieg of een simpel grijpspeelgoed.  

Speelgoed voor een baby van 3-6 maanden

Na 3-6 maanden heeft je baby al een aantal vaardigheden bijgeleerd. Hij/zij wil steeds meer met zijn handen vastpakken en daarom zijn rammelaars, grijpspeelgoed, trekfiguren, of activity centers ontzettend populair op deze leeftijd.

Baby speelgoed 3-6 maanden

Speelgoed voor een baby van 7-9 maanden

De meeste baby’s van 7-9 maanden hebben zijn of haar motoriek al redelijk tot goed ontwikkeld. Dit betekent dat grijpen, pakken en loslaten steeds beter gaat. Speelgoed dat geschikt is voor een baby van 7-9 maanden is bijvoorbeeld de Little Tikes Activity Garden, Little Dutch Houten Tuimelring of een leuk speelkleed.

Speelgoed voor een baby van 10-12 maanden

Een baby van tien tot twaalf maanden kan zich op deze leeftijd uren bezig houden met simpele puzzeltjes van hout (blokkenstoof). Ook begint het spelen met LEGO DUPLO en kunnen de eerste gave constructies worden gemaakt!

Baby speelgoed 10-12 maanden

Speelgoed voor een baby van 12 maanden

Een baby van 12 maanden heeft ander speelgoed nodig dan een baby van 3 maanden. Wanneer ze een jaar oud zijn kunnen ze al goed spelen met bijvoorbeeld een activiteitenkubus, kralenspiralen, badspeelgoed (gietertjes, visnets, badeendjes), houten puzzeltjes en simpele muziekinstrumenten.

Speelgoed voor een baby van 15 maanden

Mogelijk speelgoed voor een dreumes van 15 maanden oud is bijvoorbeeld de Fisher-Price Little People Dierenverzorgingsboerderij of een Little People Loopauto. Op deze leeftijd kunnen ook zachte (voet)ballen erg leuk zijn voor de dreumes om mee te spelen.

Baby speelgoed 15 maanden

Onderhouden van babyspeelgoed

Babys houden er geen rekening mee dat speelgoed vies kan worden. Ze pakken elk speelgoed continu vast en stoppen dit soms in hun mond. Als ouder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het speelgoed schoon blijft. Dit voorkomt besmettingen en ziektes.

Hoe baby speelgoed schoonmaken?

Hoe je het babyspeelgoed schoon moet maken hangt af van het soort materiaal en het soort speelgoed. Hieronder volgt een toelichting.

Knuffels schoonmaken

Knuffels kunnen bijvoorbeeld mee in de wasmachine op maximaal 40°C. Extra tip: was de knuffel in een kussensloop.

Plastic speelgoed schoonmaken

Speelgoed gemaakt van plastic kan in de vaatwasmachine (40°C). Zorg er echter wel voor dat dit geen baby speelgoed is op batterijen. Bij plastic speelgoed met batterijen is het beter om het speelgoed voorzichtig met een warme doek af te nemen.

Wanneer baby speelgoed ontsmetten?

Het is  nodig om het speelgoed te ontsmetten als uw baby ziek is geweest (diarree, niezen, snotteren, braken) of als er bloed op het speelgoed is gekomen. Gebruik hiervoor ontsmettingsmiddel op basis van alcohol of chloor met water.

Speelgoedspeurder
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld